Gaan jullie dit jaar trouwen? Of zijn jullie al druk bezig met het opdoen van inspiratie voor jullie bruiloft volgend jaar? Wij hebben de 5 leukste wedding trends van het moment voor jullie op een rijtje gezet. Trendy wedding incoming!

intieme v.s. meerdaagse bruiloft

Kleine bruiloften (ook bekend als microweddings) zijn heel erg populair aan het worden. Bruidsparen beseffen zich maar al te goed dat het veel belangrijker is om je familie en beste vrienden om je heen te hebben in plaats van een hele grote groep vage kennissen. Let love rule!
Daaruit voort komt een trend die ook enorm in opkomst is: de meerdaagse bruiloft. Met een kleinere groep gasten is het vaak een optie om het huwelijk te verspreiden over meerdere dagen. Op deze manier kan je nog langer genieten van het feest samen met je familie en vrienden. More time to party!

duurzaam trouwen

Steeds meer koppels verwerken duurzaamheid in hun huwelijksfeest. Er zijn dan ook talloze manieren om een planeetvriendelijke aanpak in je bruiloft te integreren.
Zo kiezen steeds meer bruiden voor een eco-friendly trouwjurk en is een duurzame huwelijksuitnodiging gemaakt van gerecycled papier een groene start van een liefdevol en everlasting avontuur! Daarnaast wordt er steeds meer gebruik gemaakt van droogbloemen en zijdebloemen, zowel voor de decoratie als in het bruidsboeket. Deze bloemen verwelken niet, blijven fris en kleurrijk, en je kunt er nog jarenlang van genieten.
Alles voor eenmalig gebruik is niet goed voor het milieu. Streef daarom naar herbruikbaarheid en houd je wedding waste zoveel mogelijk binnen de perken!

make it extra

De klassieke bruiloften worden steeds meer achterwege gelaten en er wordt vaker voor een thema gekozen. Hierbij wordt er steeds meer gepersonaliseerd en worden de thema’s naar eigen wens in gevuld.
Waar we voorheen massaal voor pastelkleurige bruiloft thema’s kozen gaan we dit jaar voor kleur! Dit zien we terug in de decoratie en in de bloemen. Colorblocking is helemaal hip en zorgt voor een warme en gezellig sfeer. Wees vooral niet bang om meerdere kleuren te combineren, kies de kleuren die bij jou en je lover passen. Geef jullie bruiloft daarnaast een personal touch en net dat beetje extra flair door te kiezen voor decoratie die bij jullie past. Van feestelijke zonnebrillen tot indrukwekkende champagnetorens of een betoverend bloemenpad. Niets is te gek!
Ten slotte gaan we het aankomende seizoen enorm veel fairytale lichtjes voor in de avond zien. Samen met lichtletters en lampionnen zorgen deze voor romantiek en fotogenieke hoekjes. Love is in the air!

barbequeën op je bruiloft

Het traditionele en formelere drie-(of meer)-gangendiner wordt steeds vaker vervangen door moderne en lossere formules zoals walking dinners of shared dining. Bruidsparen neigen daarnaast in 2024 ook vaker naar buffetten met een lossere sfeer en kwalitatieve street food.
De cateringformule die perfect aansluit bij de trend van walking dinners en meer ‘casual’ trouwen: de wedding barbecue! Een barbecue zorgt gegarandeerd voor sfeer en gezelligheid en brengt jullie gasten samen. En ook aan de vegetarische gasten wordt gedacht. Er wordt evenveel aandacht besteed aan groenten en andere gerechten om de ervaring compleet te maken.
Maak van jullie trouwdag een culinair avontuur die jullie gasten zich nog lang zullen herinneren!

wedding content

Last but not least… het vastleggen van jullie droombruiloft.
In deze categorie zien we veel trends die we nog niet eerder hebben gezien omdat de technologie steeds beter wordt. Denk aan 360°-fotografie, dronebeelden, virtual reality trouwalbums en same day edits.
Wat helemaal een nieuwe trend is, is een content creator voor je bruiloft als aanvulling op de professionele trouwfotograaf en/of videograaf. Deze persoon maakt voor jullie de leukste behind-the-scenes foto’s en video’s, die perfect geschikt zijn voor je sociale media. Zo heb je binnen no-time Instagram Reels en TikToks van je bruiloft die je kunt delen. Sharing is caring!

Wij zijn heel benieuwd welke trends we dit wedding season gaan spotten!

Zijn jullie nog op zoek naar de perfecte locatie voor jullie bruiloft? STOER EVENTS AND MORE biedt als trouwlocatie vele mogelijkheden. Willen jullie meer informatie? Vraag vrijblijvend onze voorbeeldofferte aan of neem contact met ons op!

Recommended Posts