Het geven van een 21 diner wordt steeds populairder. Het begon als een traditie voor studenten, maar wordt tegenwoordig door iedereen gegeven. Bij een 21 diner denk je aan mooie jurken, hoge hakken, een mooi gedekte tafel en vooral veel gezelligheid. Van een overheerlijk menu tot de decoratie van het diner, er komt best veel kijken bij het organiseren van een 21 diner. Wil jij binnenkort een 21 diner organiseren? Wij hebben alle belangrijke punten even voor je op een rij gezet.

Gastenlijst

Een van de belangrijkste dingen bij het organiseren van een 21 diner is de gastenlijst. Bedenk wie jij graag op je 21 diner wil hebben en maak hier een gastenlijst van.

Locatie

Niet geheel onbelangrijk is de locatie van het 21 diner. Traditioneel gezien wordt het 21 diner gehouden in het ouderlijk huis of in de tuin. Het is jouw 21 diner, dus het is natuurlijk geheel aan jou waar je het 21 diner wilt organiseren.

Thema

Heb je de gastenlijst en de locatie? Dan is het tijd om na te denken over een thema voor jouw 21 diner. Kies vooral een thema waar jij je fijn bij voelt. Heb jij een thema bedacht? Denk dan alvast na over de dresscode die hierbij past en decoratie voor de locatie.

Uitnodigingen

Zodra je een thema hebt gekozen, kunnen de uitnodigingen de deur uit. Wil jij iets extra’s doen en geen digitale uitnodiging versturen? Dan is het leuk om eigen uitnodigingen te laten ontwerpen en deze per post te versturen naar de gasten van de gastenlijst. Stuur de uitnodigingen op tijd, zodat iedereen genoeg tijd heeft om de datum vrij te houden.

Menu

Daarnaast is het menu natuurlijk enorm belangrijk. Ga voor een tapasmenu of pak uit met een uitgebreid 5-gangen diner, er is heel veel mogelijk. Houd hierbij wel rekening met eventuele allergieën. Daarnaast is het belangrijk om een menu te kiezen dat jij zelf heel lekker vindt, het is namelijk onmogelijk om voor iedereen het perfecte menu samen te stellen. Verder is het ook belangrijk om na te denken of je het menu van een catering wilt of dat je traditioneel gezien je ouders het eten laat koken.

Menukaart

Heb jij nagedacht over een menu? Dan is het nu tijd om menukaarten te maken. Je kan ervoor kiezen om ze zelf te maken, maar kan er ook voor kiezen om ze te laten ontwerpen in het thema dat jij hebt gekozen.

Tafelschikking

Niet geheel onbelangrijk is de tafelschikking. Hoe wil je de gasten verspreiden over de tafel? Denk bijvoorbeeld aan vriendinnengroepen. Als je een tafelschikking hebt bedacht, kun je een persoonlijke touch geven aan de tafeldecoratie door bijvoorbeeld foto’s of naamkaartjes neer te leggen.

Decoratie

Als laatste komt de decoratie van de locatie en de tafel. Kies een mooie tafel met bijpassende stoelen en decoreer de tafel in het thema dat jij uit hebt gekozen. Van menukaartjes tot kandelaars en van servies tot glazen, er komt veel kijken bij de aankleding van een 21 diner. Zorg ervoor dat je genoeg borden, glazen en bestek hebt. Mocht jij dit zelf niet hebben, dan zijn er genoeg mogelijkheden om dit te huren van een bedrijf.

Tot slot, vergeet vooral niet te genieten van jouw 21 diner. Het is ten slotte wel jouw verjaardag!

Recommended Posts